skip to Main Content

Skolen i Sydhavnen

Bygherre: Københavns Ejendomme, Børne- og Ungdomsforvaltningen
Byggeperiode: 2012—2015
Arkitekt: JJW Arkitekter
Ingeniør: NIRAS A/S
Entrepriseform: Storentreprise i partnering
Entrepriseform inventar: Begrænset udbud
Omfang: 9.500 m² + 975 m² kælder

Hent reference 

Ny 3-sporet folkeskole

Skolen blev ikke opført som et traditionelt standardbyggeri, men udførtes med mange varierede løsninger og specielle detaljer.

Apteringsentreprisen bestod af ca. 5.000 m² indvendige gipsvægge, fordelt på 4 etager. På vægge blev der udført akustikregulerende beklædning i træ og stål. Ind til alle klasseværelser samt ud til atrium blev der etableret glasvægge. Følgende tre forskellige slags lofter blev udført; ca. 4.200 m² bølgede sinus-plader med indbyggede installationsspor til lamper og ventilationsarmaturer m.m., ca. 2.000 m² kassettelofter i stål samt 1.000 m² bløde lofter.

Bygningerne ramt af ildebrand
Tre måneder før aflevering opstod der ildebrand i bygningerne, og for at spare tid blev Jakon og bygherre enige om at udføre nedrivning af skadede bygningsdele. Dette udførtes i regning.

De følgende tre måneder forløb med nedrivning af gipsvægge, lofter og gulve, som var blevet påvirket af branden eller slukningsarbejdet.

Samtidig blev betonoverflader renset med et dertil egnet rengøringsmiddel, og der blev udført ozonbehandling for at undgå fremtidige lugtgener efter sod mm. Undergulvet af beton blev ligeledes behandlet med epoxyprimer for at indkapsle eventuelle lugtgener.

Efter endt nedrivning og rengøring forløb alle bygningsarbejder som en normal byggesag.

Skolen I Sydhavnen Atrium