skip to Main Content

Ørestad skole og Ørestad bibliotek

Bygherre: Københavns Kommune
Byggeperiode: Juli 2010 – marts 2012
Arkitekt: KHR Arkitekter
Ingeniør:
Entrepriseform: Storentreprise
Omfang: 13.500 m2

Opførelse af ny skole i 9 etager

Entreprisen er udført i en storentreprise indeholdende alle bygningsarbejder og byggepladsarbejder/koordinering.

Byggeriet er opført på et meget lille grundstykke i et område med gymnasium som den ene nabo og boligområde samt trafikknudepunkt til station og butikscenter som de andre naboer.

Projektmæssigt er der leveret en meget høj kvalitet – herunder robuste materialer af hensyn til skolens fremtidige drift. Facader og indretning er snørklet, men spændende – og ikke mange løsninger ses gentaget. Skolens idrætssal ligger på 2. sal, og skolegård er etableret på tagterrasser fra 4. til 8. sal.

Jakons egenproduktion

Gipsarbejder, lette dækkonstruktioner, lofter, panelbeklædninger, dør- og automatikmontage, div. snedkerarbejder, træterrasser, byggepladsarbejder.
En af de helt store udfordringer i byggeriet var den meget stramme tidsplan, som også medførte, at en stor del af facadearbejderne skulle udføres som vinterbyggeri.

Jakons underentreprenører

Jord- og kloakarbejder, belægningsarbejder, beplantning, insitu-beton (herunder etablering af jordankre), stålkonstruktioner, montage af præ-fabrikerede betonelementer, murværk, tagarbejder (isolering og tagpap), facadelukning (glas/alu), ind- og udv. ståltrapper og værn, malerarbejder, gulvarbejder (banevarer/trægulve/sportsgulve), indvendige glasvægge, gulvarbejder (trægulve i passagerområder), legeredskaber, fast inventar, solafskærmning og gardiner.

Referencer

Københavns Ejendomme, Frank Helner Venset