skip to Main Content

CPH Forplads

Bygherre: Københavns Lufthavne A/S
Byggeperiode: 2019
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Byggeledelse: PAA
Entrepriseform: Fagentreprise

Billøst uderum i Københavns Lufthavn

I forbindelse med Københavns Lufthavns etablering af et billøst uderum udførte Jakon i samarbejde med Aarsleff i 2019 opbygnings- og beklædningsarbejder af siddeplinte og halvtage i området mellem Terminal 2 og Terminal 3.

Jakon har udviklet siddeplintene med bærende stålkonstruktion og beklædning med Accoya træ, som er acetyleret New Zealandsk Radiata Pine. Træet er FSC certificeret, Svanemærket og Cradle to Cradle Gold, hvilket betyder høj bæredygtighed og ekstrem lang holdbarhed.

Siddeplintene er udført som buer, der, når man flyver hen over dem, minder om bølger, der slår blødt ind over stranden, har farve som sand og kompletteres med en beplantning, der giver mindelse om bevoksning på klitterne.

Den eneste måde vi har kunnet konstruere dem på, og i særdeleshed tilpasse beklædningen, er ved optegning i 3D og CNC-tilskæring af samtlige brædder. Tilsammen danner plintene i alt næsten 100 lbm bænke i 3 niveauer.

Derudover har vi totalindpakket 65 lbm betonværn med Accoya træ og integreret bænke og plantekummer. Rundt på pladsen er der bygget tre små siddeøer.