skip to Main Content

Operaparken – Københavns nye grønne oase med underjordisk parkeringskælder

Bygherre: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål
Byggeperiode: Maj 2022 – marts 2023
Arkitekt: COBE
Entrepriseform: Fagentreprise (tømrerarbejde/aptering)
Omfang: Samlet 21.000 m2

En moderne romantisk have over jorden og en moderne parkeringskælder under jorden

Operaparken er en offentlig park med væksthus, restaurant samt underjordiske parkeringsfaciliteter. Beliggende ved Københavns havnefront er Operaparken designet til rekreation og eftertænksomhed midt i den tætte bymidte.

Jakon har som fagentreprenør stået for tømrerarbejde/aptering både i væksthus og parkeringskælder.

Operaparken har snoede stier, pavilloner og væksthus med restaurant, en underjordisk parkeringsgarage til 300 biler samt en overdækket gangbro, der forbinder parken med den nærliggende Den Kongelige Opera.

Fra væksthuset kan besøgende følge med i parkens liv og konstante forandring, og træder man ud ser man parkens stier forgrene sig. Fra væksthusets indre ledes man ned til Danmarks måske mest eksklusive parkeringskælder i to etager, der ret usædvanligt for en parkeringskælder er akustisk reguleret.

Jakon har som nævnt udført aptering både i væksthus og i parkeringskælderen. Akustikken med finerede gipslameller er monteret på værn og vægge, mens loftet i selve væksthuset er perforerede paneler med mønstre inspireret af stjernehimlen.

Udover at perforeringen er æstetisk og akustisk, er udsparinger til installationerne indarbejdet i designet, så de indgår som en naturlig del af loftet.