skip to Main Content

The Scandinavian Golf Club

Bygherre: The Scandinavian Golf Club
Byggeperiode: 2008 – 2009
Arkitekt: Henning Larsen Architects A/S
Bygherrerådgiver: Albæk bygherrerådgivning
Ingeniør: Niras
Entrepriseform: Hovedentreprise
Omfang:  2570 m2

Hent reference

Byggeri i verdensklasse udløste Tømrerprisen

Klubhuset er et mesterværk som ligger et sted mellem Frank Lloyd Wrights supervillaer og den funktionelle skandinaviske arkitektur. Klubhuset er med store udkragninger, dristige linjer og en kombination af få, men udsøgte materialer en nydelse at beskue og at opholde sig i.

De meget store udkragninger har medført at stålkonstruktionerne er skjult i en skal af træ, så de ikke stikker ud fra det øvrige bygningsværk.

Huset og golfanlægget ligger på et tidligere militært øvelsesterræn, hvor der nu er to 18 hullers baner i international klasse.

Ædle materialer
Der er anvendt Douglasfyr fra Schwarzwald i både T1 og T2 konstruktionsklasse. De største dimensioner er på 20 x 50 cm i 15 meters længde. Huset består ellers af skiffer fra Otta, tombak og glas

Den enestående arkitektur har nødvendiggjort et væld af komplicerede samlinger.  Byggeriet udløste i 2009 Tømrerprisen til Jakon og Henning Larsen Architects.

Københavns tømrerlaugs ord til Jakons projektleder
”Du kan sammen med dit hold se tilbage på en usædvanligt krævende opgave, som er udført med præcision og sans for både detalje og helhed. I har fået lov at arbejde med ædle materialer – med de muligheder og de forpligtelser, det giver. I har skabt et hus, der i mange år fremover vil stå som et monument over det bedste, dansk håndværk kan præstere.”