skip to Main Content

Ferring Soundport 

Bygherre: Ferring Pharmaceuticals A/S
Byggeperiode: 2019-2022
Arkitekt: Foster + Partners
Lokal arkitekt: MIKKELSEN ARKITEKTER A/S
Ingeniør: Jacobs Engineering Group
Entrepriseform: Apteringsentreprise
Omfang: 24.000 m2

Ferring Soundport – stor apteringsentreprise i høj kvalitet

Jakon har udført apteringsentreprisen på Ferring Pharmaceuticals nye hjem i Kastrup, som ligger lige ved havnefronten med udsigt ud over Øresund og til Malmø, hvor Ferring Pharmaceuticals i sin tid blev grundlagt. Forsknings- og udviklingscenteret, som er Ferrings største af slagsen, huser omtrent 750 medarbejdere fordelt på forskning og administration på i alt 24.000 m2.

Hjertet af bygningen er det store centrale atrium under det selvbærende tag på havsiden af bygningen med panorama over sundet til Malmø. Atriummet rummer en imponerende glasfacade i fuld højde, en indgangslobby, restaurant og lounge samt konferencefaciliteter og plads til sociale arrangementer.

I kanterne af bygningen ligger kontorer og laboratorier, som dermed drager nytte af lysindfaldet og den smukke udsigt. Mod centrum af bygningen findes mødelokaler mv.

En af de store opgaver på projektet var ”The feature Stair”, som efter at være blevet omprojekteret fra beton til træbeklædt stål, blev en del af Jakons kontrakt.

Jakons egenproduktion:

Gipsvægge, lofter, beklædninger i træ og metal samt døre og beslåning.

Underentrepriser:

Støbte undergulve, maler, glasvægge og døre, gulve belægninger, banevare og trægulve fra Hørning Parket, smedearbejder, gasbetonvægge og inventar.