skip to Main Content

ROCKWOOL International A/S,
Bygning C2

Bygherre: ROCKWOLL International A/S
Byggeperiode: Januar 2012 – september 2013
Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
Ingeniør: MOE A/S
Entrepriseform: Hovedentreprise
Omfang: 3.600 m²

Hent reference

Totalrenoveringen og energioptimeringen af kontorbygning

I 2012-2013 var Jakon A/S hovedentreprenør på totalrenoveringen og energioptimeringen af ROCKWOOL Internationals kontorbygning i Hedehusene fra 1979. Der var stor fokus på vedvarende energi, og der blev brugt mange forskellige løsninger for at reducere bygningens energiforbrug.

Formålet med renoveringen var at opgradere energieffektiviteten således at bygningen lever op til dansk lavenergiklasse 2015 for nye bygninger, for at opnå et kontormiljø i topklasse. ROCKWOOL ønskede at fokusere på udfordringerne and mulighederne ved at hæve energistandarden i industribyggerier. Den nye bygning er EØF-Ecolife certificeret.

Opgaven omfattede nye facader, gulve og lofter, nye 3-lags vinduer, nyt og mere effektivt ventilationssystem med varmegenvinding, varmepumper, vandbaserede solfangere og et solcelleanlæg.

Der blev installeret et nyt LED lyssystem, samt andre lavenergi lyssystemer. Det gamle el-baserede varmesystem blev udskiftet med jordvarme med 120 m dybe brønde.

Det eksisterende ventilationssystem blev udskiftet med et nyt system med varmegenvinding på 84% samt køling. Der er naturlig ventilation i toppen af bygningen.

Der blev installeret en 86 m2 stor solfanger til varmtvandsproduktion samt et 170 m2 stort solcelleanlæg.

Kontorområdet var forældet og energieffektiviteten og indeklimaet var langt under dagens standard. Bygningen var opvarmet med el uden varmegenvinding, og havde standard dobbeltrude vinduer.

Under bygningen var der en parkeringskælder, men gulvkonstruktionen var dårligt isoleret, hvilket resulterede i et kæmpe energitab.

Gennemførelsen af projektet betød at bygningens samlede energiforbrug blev reduceret med 85%, og gik fra energiklasse F til energiklasse A.