skip to Main Content

Amalienborg / Frederik VIII’s Palæ

Bygherre: Slots- og Ejendomsstyrelsen
Byggeperiode: 2006 – 2010
Arkitekt: Arkitema, Erik Einar Holms Tegnestue, Erik Møller Arkitekter
Ingeniør: Rambøll Danmark A/S, Eduard Troelsgård og Hans Grønlund
Entrepriseform: Partnering og fagentreprise
Omfang: 4.700 m2

Hent reference

Gennemgående renovering af Frederik VIII’s Palæ

Frederik VIII’s Palæ er istandsat til bolig for Kronprinsparret og kontorer for deres administration. Bygningerne har i årenes løb undergået en lang række markante ændringer, bl.a. i Dronning Ingrids tid. Hun anvendte palæet frem til sin død i år 2000.

Jakon har medvirket i en omfattende renovering og ombygning af de historiske bygninger. Opgaverne har bestået af opførelse af nye bindingsværksvægge, nye huller i etagedæk til trapper, reetablering af etagedæk efter tidligere rumforløb og rådskader. En stor del af gulvplankerne har været pillet op og er blevet renoveret. I ca. halvdelen af rummene er der lagt nye planker i fyr. Samtlige paneleringer på væggene og de indvendige døre har været demonteret og er blevet renoveret på vores snedkerværksted før genmonteringen.

Fem nye trapper er blevet fremstillet, heriblandt en ny hovedtrappe, der løber fra stuen til mezzaninen. Alle trapper er specialfremstillet i asketræ. Montagen gav den udfordring, at den begrænsede tolerance i de nye trapper skulle passe med tolerancerne i de 250 år gamle bygninger.

Skjult stuk og overmalede detaljer pryder igen palæet
En lang række stukarbejder er igen kommet for dagens lys, efter de i flere år har været gemt bag forsænkede lofter, ligesom overmalede detaljer atter er blevet synlige.