Menu

KU_BE

KU:BE

Bygherre: Frederiksberg Kommune (FK Ejendom)
Byggeår: December 2015 – september 2016
Arkitekt: Adept/MVRDV
Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Entrepriseform: Storentreprise
Omfang: 4.000 m2

Kompletteringsentreprise

Hovedprojektet blev udbudt i 5 storentrepriser, hvoraf Jakon vandt kompletteringsentreprisen bestående af vægge (gips, beton og glas), døre, gulve (træ og klinker), lofter (gips og akustik), smedearbejder, snedkerarbejder, inddækninger og maling for brandbeskyttelse, maler, teleskoptribune og fast inventar (gardiner, musetrappe, rutsjebane, garderobesystem og bordplader i backstage).

KU:BE er tegnet af Adept og tænkt som et multifunktionelt hus, der skal fungere som et dynamisk mødested for folk i alle aldre med aktiviteter indenfor sundhed, kultur, fritid og uddannelse.

Hovedbygningen KU:BE (Kultur og bevægelseshus) er et rektangulært glashus i tre etager samt kælder med et stort rum i centrum, der kan benyttes som en fleksibel “lege-zone”. Huset er opdelt i 6 zoner: legezone, madzone, pulszone med et fitness og aktivitetscenter, tankezone med et studiecenter, performance zone der rummer et teater og zen zone med et wellness område.

Teaterets store vindue kan åbnes, således at teateret kan benyttes som udendørsteater med publikum i haven udenfor.

Hovedprojektet udføres i to faser. Fase 1 er KU:BE hovedbygningen på 4.000 m2, der er første af 3 bygninger. Fase 2 er ca. 2.000 m2. De tre begninger placeres i en offentlig have/park på ca. 7.000 m2.